5380 són el metres que han assolit, de moment, els membres de l’expedició Santiveri a l’Aconcagua sense Gluten, del Centre Excursionista de Catalunya. En aquest punt, anomenat Nido de Cóndores, el grup de celíacs ha aconseguit plantar el seu camp 2, des d’on durant el transcurs d’aquesta setmana preveuen fer el cim de la muntanya més alta d’Amèrica.
L’expedició A l’Aconcagua sense Gluten prepara l’assalt al cim
5380 són el metres que han assolit, de moment, els membres de l’expedició Santiveri a l’Aconcagua sense Gluten, del Centre Excursionista de Catalunya. En aquest punt, anomenat Nido de Cóndores, el grup de celíacs ha aconseguit plantar el seu camp 2, des d’on durant el transcurs d’aquesta setmana preveuen fer el cim de la muntanya més alta d’Amèrica.
Una de les claus per poder complir aquestes previsions són les condicions meteorològiques. En aquest sentit, els pronòstics no son gaire engrescadors ja que es preveu que el fort vent que ha acompanyat els celíacs en la seva aventura segueixi en els propers dies. De moment, però, l’expedició no ha sofert cap contratemps important a causa del temps i les previsions de fer cim es mantenen.
Les perspectives son bones i el procés d’aclimatació s’està duent a terme segons les condicions previstes. L’únic inconvenient que hi ha hagut és la desgraciada baixa de Marta Cardona, una de les expedicionàries celíaques, que ha hagut de tornar a Mendoza per problemes d’aclimatació.
De la resta del grup, onze en total, tots excepte tres han aconseguit ja superar els 5.000 metres fins a Nido de Cóndores. Allà, els expedicionaris ja tenen enllestit el camp dos i carregades algunes de les provisions que necessitaran per poder atacar el cim.