Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. Al navegar, considerem que n’acceptes el seu l’ús. Més informació

Acceptar

Prestrena: 'UTAMA', d'Alejandro Loayza Grisi (Bolívia)

UTAMA (Dir. Alejandro Loayza Grisi | Drama | 87 min | 2022 | Bolívia, Uruguai, França)
A l'altiplà bolivià, una parella d'ancians quítxues viu la mateixa rutina des de fa anys. Quan una sequera inusualment llarga amenaça tota la seva forma de vida, Virginio i Sisa afronten el dilema de resistir o ser derrotats pel pas del temps. Amb l'arribada del seu nét Clever, tots tres s'enfrontaran, cadascun a la seva manera, a l'entorn, a la necessitat de canvi i al sentit de la vida.



"Sembla una cruïlla entre un western minimalista de Sergio Leone i una sèrie de fotografies de Sebastião Salgado (...) Una història poderosa i admonitòria sobre la supervivència en un món moribund." Jordan Mintzer, The Hollywood Reporter

"Surt endavant combinant realisme màgic i una fotografia bellament precisa (...) Les imatges que conjura ens endinsen en el llenguatge del desconegut. " Carlos Aguilar, IndieWire

"A través de la història d'amor d'aquest debut visualment impressionant, 'Utama' ofereix a l'espectador una connexió accessible amb un estil de vida al límit de l'extinció." Wendy Ide, Screendaily


PREMIS
Festival de Sundance 2022, Premi del Jurat, Millor pel·lícula (World Cinema)
Festival de Màlaga 2022, Millor pel·lícula Iberoamericana, direcció i música original, Premi del Jurat
Festival Internacional de Guadalajara, Premi Hollywood Press Association, Millor guio, Millor Opera Prima
Festival Internacional de Cinema de Transilvània, Top Prize, Premi del Públic
Fest New Films New Directors de Portugal, Menció d’Honor a la Fotografia


SOBRE EL DIRECTOR:
Alejandro Loayza Grisi neix el 1985. Cineasta bolivià que comença la seva carrera artística a la fotografia i que aviat el condueix fins al cinema. Atret per les històries que es poden explicar a través de les imatges, es perfecciona a l'escriptura ia la direcció de cinema per preparar el seu primer llargmetratge:Utama.

Filmografía:
Utama (llargmetratge, 2022)
Aicha (curtmetratge, 2019)
Dochera (curtmetratge, 2018)
Polvo (curtmetratge, 2017)
Planeta Bolivia (sèrie TV, 2016)

Dia / Hora:
19/10/2022, 20:00 H
Lloc:
Cinemes Girona (C. Girona, 175. Barcelona). Entrada 4'5€/3€ Amics CAmec i Cinemes Girona