Bona acollida a les IV Jornades de Gastronomia Llatinoamericana de Casa Amèrica Catalunya que es celebren aquests dies al Caixafòrum Barcelona. En la primera sessió es va parlar de la cuina mexicana, declarada Patrimoni de la Humanitat. L’endemà, Màrius Serra va delectar els assistents amb els seus enigmes lingüístics relacionats amb la gastronomia de la regió. La tercera i darrera sessió, un seguit de recorreguts sensorials per les cuines llatinoamericanes, té les entrades exhaurides.
Asaborint les Jornades de Gastronomia Llatinoamericana
El dilluns 11, i després de la inauguració de les jornades a càrrec de Valentí Farràs, director del Caixafòrum Barcelona, i Marta Nin, subdirectora de Casa Amèrica Catalunya, Jaime Lieberman, xef del restaurant Spoonik; Graciela de León, cuinera de La Cocina de Graciela, i Carlos Villaseñor, expert en polítiques culturals, moderats per Rosi Morales, van dialogar sobre la cuina mexicana, Patrimoni de la Humanitat.
Tots van coindidir en la necessitat de posar l’ànima a l’hora de preparar les receptes típiques d’aquesta gastronomia mil·lenària. “Sempre dic al meu equip de cuiners que enllesteixen els plats amb molt amor, que pensin que s’asseurà a taula la persona que més estimen”, va explicar Lieberman.
L’endemà va ser el torn d’en Màrius Serra i els seus enigmes lingüístics. Com a consumat ‘xef’ en la matèria, va preparar un seguit de jocs, sempre vinculats a la gastronomia llatinoamericana en les seves múltiples facetes, que va fer les delícies del públic assistent. Una sessió divertida i instructiva de la qual en van ser còmplices Francesc Montserrat i Cristina Osorno, de Casa Amèrica Catalunya.
I aquest dissabte 16 es celebra la tercera i darrera sessió d’aquestes jornades gastronòmiques amb les entrades exhaurides per participar als recorreguts sensorials per les cuines llatinoamericanes preparats amb la col·laboració dels restaurants The Benedict i Spoonik i de la companyia Teatro de los Sentidos. Un viatge íntim i poètic que permetrà descobir o retrobar-se amb olors, textures i sabors de l’Amèrica Llatina.