Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. Al navegar, considerem que n’acceptes el seu l’ús. Més informació

Acceptar
22/11/2013 / Barcelona

Democràcia, educació i gastronomia, senyals d'identitat de Costa Rica

El cònsol de Costa Rica a Barcelona (a la imatge), Juan Enrique Juncà; el catedràtic de la Universitat Autònoma de Barcelona, Josep Maria Figueres, i la historiadora Patricia Vega han exalçat alguns dels àmbits que han convertit el país centreamericà en referent a la regió. Ha estat en la primera jornada del cicle El model Costa Rica.

El cònsol Juan Enrique Juncà ha subratllat la salut democràtica de Costa Rica destacant que el Tribunal Suprem d'Eleccions (TSE) té fins i tot la Certificació Internacional de Qualitat ISO. Juncà també ha al·ludit a la tradicional neutralitat del paí , conegut "La Suïssa del Carib".

Josep Maria Figueres, per la seva banda, ha remarcat l'empremta que va deixar a la Costa Rica moderna el que va ser president José Figueres Ferrer qui va prioritzar l'educació com a pol vertebrador del país. Avui, Costa Rica té una de les taxes d'alfabetització més altes d'Amèrica Llatina.

Finalment, Patricia Vega ha abordat la rica cultura gastronòmica de Costa Rica. La historiadora ha descrit el plat conegut com gallo pinto, compost per una barreja d'arròs i fesols. El gallo pinto es va originar com a menjar dels obrers en l'expansió dels cultius de les explotacions bananeres, ha explicat.