Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. Al navegar, considerem que n’acceptes el seu l’ús. Més informació

Acceptar
20/06/2018 / Barcelona

El recorregut sensorial per les cuines llatinoamericanes posa la cirereta a les Jornades de Gastronomia

Mercamèrica, les IV Jornades de Gastronomia Llatinoamericana, va concloure amb un concorregut i reeixit recorregut sensorial per les cuines de la regió que va aixecar els elogis dels particpants. Un cop més, aquesta iniciativa de Casa Amèrica Catalunya va recollir una entusiasta resposta del públic.

El recorregut sensorial per les cuines llatinoamericanes, a l’igual que la resta de Mercamèrica IV Jornades de Gastronomia de Casa Amèrica Catalunya, va tenir lloc al Caixafòrum Barcelona i va ser organitzat per la nostra entitat amb la amb la col·laboració dels restaurants The Benedict i Spoonik; la fonda La Cocina de Graciela; la companyia Teatro de los Sentidos, i la botiga Jaume J. Renobell.

"L'èxit ha superat les expectatives" va publicar al diari digital Metròpoli Abierta la periodista Aroa Ortega, que també va participar d'aquesta experiència.

El recorregut sensorial, de 40 minuts de durada, estava dividit en diversos escenaris: una gran instal·lació que reunia estris típics de les cuines llatinoamericanes i on el viatger deixava de ser espectador per ocupar un paper actiu i protagonista; un racó amb sabor dolç i regust de secrets familiars; un mercat on el ritme el marca l'aroma dels seus productes; una estada on es pasten records; un tast a cegues per degustar-ne el Carib, la Selva i els Andes i una cuina prehispànica per assaborir l'Or d'Amèrica.

Tot plegat, amb una acurada i detallada escenografia, en un ambient propici per a possibilitar el propòsit de l'activitat: descobrir o retrobar-se amb olors, textures i sabors de l'Amèrica Llatina i connectar amb emocions i records vinculats al menjar.