Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. Al navegar, considerem que n’acceptes el seu l’ús. Més informació

Acceptar
15/10/2014 / Barcelona

Martín Caparrós: ‘Tots volem menjar un gran ‘beef’ però no hi ha vaques per a tanta gent’

El periodista i escriptor argentí Martín Caparrós ha sorprès i entusiasmat en la seva conferència Comer y no comer: una història sudaca, en el segon dia de les Jornades de Gastronomia Llatinoamericana de Casa Amèrica Catalunya. (13 - 17 d'octubre).

L'autor de llibres com El Hambre (Editorial Planeta, 2013) ha explicat com Amèrica Llatina és la regió amb més desigualitats del planeta i ha fet un recorregut de les receptes i mancances, país per país.

Irònic i provocador, Caparrós ha explicat que els costums gastronòmics d'avui en dia no es corresponen amb les possibilitats planetàries, i un dels exemples és que durant la història de la humanitat" en un àpat abundava la papa i el blat de moro amb una miqueta de carn", mentre que ara tots volem menjar un gran "beef" (bistec) però no hi ha vaques per tanta gent”.

“A l'Argentina no hi hauria aquest problema, perquè és país de vaques vicioses, n'hi ha tantes que el plat nacional és l'asado".

El recorregut culinari de Caparrós ha acabat al Perú, que avui té una de les cuines més prominents i prometedores. Per a l'escriptor argentí , la gastronomia d'aquell país no és més que la seva "aportació nacional a la cultura pop internacional", i Gastón Acurio la seva estrella.

Martín Caparrós és un dels escriptors llatinoamericans més destacats de l'actualitat, i en la seva obra mescla novel·la, memòria i assaig , amb reflexions profundes sobre el menjar i la medicina, la humanitat i els interessos econòmics. Al llibre El Hambre, l'autor relata el seu viatge trasnacional per mirar d'entendre perquè 900 milions de persones es moren de fam avui dia.