Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. Al navegar, considerem que n’acceptes el seu l’ús. Més informació

Acceptar

Les potencialitats del cushuro, el 'caviar andí'

Conferència d’Elizabeth Rodríguez, doctora en Educació i investigadora i divulgadora científica, sobre les propietats del cushuro, una alga que creix en les llacunes andines del Perú a més de 3000 metres sobre el nivell del mar i que podria ser efectiva per combatre la desnutrició al món.

El cushuro conté tantes proteïnes com la carn, més calci que la llet i més ferro que el peix. Conegut com el caviar andí, quan creix es va conglomerant en forma d’esferes gelatinoses i flotants de colors diversos i d’un diàmetre que oscil·la entre 1 i 2 centímetres. Se’l considera un dels productes més primitius dels Andes peruans. Es diu que els inques en consumien perquè li atorgaven qualitats en la formació i bona constitució dels ossos i de les dents.

La sessió compta amb la participació, via Skype des del Perú, d’Augusto Aldave, doctor en Farmàcia i Bioquímica per la Universitat Nacional de Trujillo (Perú), autor del llibre Algas, toda una vida, resultat de més de 50 anys d’investigació.

També hi intervenen Franca Deza, cònsol general del Perú a Barcelona; Manuel Urrutia i Rolando Lucio, president i secretari d’Inca Perú, respectivament; i Antoni Traveria, director general de Casa Amèrica Catalunya.

Activitat organitzada amb l’Asociación Cultural y Deportiva Inca Perú.

Dia / Hora:
12/07/2016, 19:30 H
Lloc:
Casa Amèrica Catalunya. c/ Còrsega, 299. Barcelona. ENTRADA LLIURE // ENTRADA LIBRE