La recepta Ou que es mou, presentada per Teresa Riba Ventura, ha estat la millor valorada entre la vintena de propostes rebudes el passat 12 de juny durant la sessió Cuinar entre pàgines, corresponent a Mercamèrica. IV Jornades sobre Gastronomia organitzades per Casa Amèrica Catalunya.
'Ou que es mou', recepta guanyadora del 'Cuinar entre pàgines'
Amb la destacada participació de l’escriptor, periodista i enigmista, Màrius Serra, i sempre amb l’argument gastronòmic com a element dinamitzador, l’activitat, duta a terme al CaixaFòrum, va promoure jocs de paraules i de vinculació literària entre el públic. També es va oferir la possibilitat de participar en el repte de crear una recepta pròpia utilitzant un mínim de tres dels vint ingredients que figuraven en una targeta dissenyada especialment per a l’ocasió.
De les cinc propostes finalistes, aquesta n’és la guanyadora:
Ou que es mou, per Teresa Riba Ventura.
"Deixeu campar feliços i tranquils el gall d’indi, la perdiu, la llama, el chapulín i el paiche.
Peleu i trossegeu un olluco per persona. Poseu-lo a coure amb les branques i alguna fulla de huacatay. Prèviament, saleu l’aigua.
Després de 20’, traieu del foc i coleu. Amaniu-ho amb oli verge extra d’arbequina de Batea. Corregiu de sal, poseu-li pebre, trinxeu fulles fresques de huacatay, un polsim d’ají i el suc d’una llimona. Remeneu i olé!
Perfecte per acompanyar ous poché".
La recepta de Teresa Riba Ventura compta amb el vistiplau de Jaime Lieberman, xef del restaurant Spoonik de Barcelona. El xef recomana anar en compte amb les branques del huacatay perquè són amargues i controlar el temps de cocció perquè potser no calgui arribar als 20’.
Moltes gràcies a totes les persones que van assistir a la sessió i, especialment, a aquelles que van prendre part en l’elaboració de les receptes.