Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. Al navegar, considerem que n’acceptes el seu l’ús. Més informació

Acceptar

D’Amèrica a Europa: Noms antics per a aliments compartits

Presentació del projecte de recerca D'Amèrica a Europa: noms antics per a aliments compartits. Aquest treball mostra com tubercles, plantes i fruites americanes (patata, blat de moro, yuca, xocolata, alvocat, guayaba) van viatjar a Europa i van passar a conrear-se, produir-se i consumir-se fins a esdevenir components habituals en la gastronomia del vell continent.

D'Amèrica a Europa: noms antics per a aliments compartits, està coordinat pels doctors Erla Erlendsdóttir, de la Universitat Háskóli Íslands de Reykjavik; Emma Martinell Gifré, de la Universitat de Barcelona, i Ingmar Söhrman, de la Universitat de Goteborg, que intervindran en la presentació.

A més d’exposar-ne exemples de la pervivència de noms i productes americans en la gastronomia actual d'Europa, Emma Martinell abordarà el canvi que va suposar l'arribada de productes americans desconeguts; Ingmar Söhrman analitzarà com des del vell continent es va identificar aquests aliments designant-los amb noms europeus i Erla Erlendsdóttir plantejarà com, de forma progressiva i a través de les traduccions, a Europa es van conèixer els textos escrits forjats arran l'arribada dels europeus a Amèrica: cartes, cròniques, relacions, històries naturals, geografies, tractats de medicina...

Imatge: Dones preparant platillos amb blat de moro: tamals, truites i atole.
Diego Rivera, El maíz. Palau Nacional, Ciutat de Mèxic.
Reprografia: Carlos Blanco / Raíces

Dia / Hora:
12/05/2016, 19:30 H
Lloc:
Casa Amèrica Catalunya. c/ Còrsega, 299. Barcelona. ENTRADA LLIURE // ENTRADA LIBRE