Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. Al navegar, considerem que n’acceptes el seu l’ús. Més informació

Acceptar
HISTÒRIC DE NOTÍCIES
  • DATA 25/10/2011
    Nova cita a Casa Amèrica Catalunya amb la companyia italiana Assemblea Teatro, dirigida per Renzo Sicco. En aquesta ocasió s’ha tractat de la interpretació del monòleg “¡Viva la vida!”, una obra de l’escriptor Pino Cacucci dedicada a la figura de Frida Kahlo (1907 – 1954.
  • DATA 21/10/2011
    La segona sessió del cicle “La cultura del sabor” ha estat dedicada a la relació entre art i menjar, i sobre com la gastronomia ha estat tema recurrent de creació, des dels bodegons fins la irrupció d’instal·lacions i ‘performances’. A la taula rodona hi han participat l’activista cultural mexicana Rosi Morales; l’artista mexicana Tania Candiani, i el curador Carles Poy. L'acte ha acabat amb una degustació de panela.
  • DATA 21/10/2011
    La performance “Pico de Gallo Sonoro”, obra de l’artista mexicana Tania Candiani, ha tancat la tercera i darrera de las sessions obertes al públic de “La Cultura del Sabor”,  jornades sobre art i gastronomia llatinoamericana que es celebren durant tota la setmana a Casa Amèrica Catalunya. A “Pico de Gallo Sonoro” també hi ha intervingut un conjunt de músics mexicans que practiquen l’anomenat ‘son jarocho’, música tradicional pròpia de la província de Veracruz, i s’han recitat unes dècimes, obra de Simao Hernández, que es poden llegir a continuació.
  • DATA 21/10/2011
    La darrera de les sessions obertes al públic de les jornades sobre gastronomia llatinoamericana “La Cultura del sabor” ha tingut com a protagonista al músic Pere Tapias. Des de fa anys director i presentador de “Tapias Variades”, programa gastronòmic de Catalunya Ràdio, Tapias ha conquistat al públic -que de nou ha omplert l'auditori de Casa Amèrica Catalunya- amb el seu sentit de l'humor i la seva exquisidesa a l'hora de traslladar-lo en forma de cançons a la guitarra.
  • DATA 20/10/2011
    El Patronat de la Fundació Casa Amèrica Catalunya ha acordat en la reunió celebrada aquesta tarda renovar a Antoni Traveria en el càrrec de director general de l’entitat. Antoni Traveria, periodista de professió, dirigeix la institució, que enguany compleix el seu centenari, des de desembre del 2004 quan se li va encomanar rellançar l’aleshores Institut Català de Cooperació Iberoamericana (ICCI). Sota la seva gestió, al juny del 2006 es va constituir l’actual Fundació Casa Amèrica Catalunya tot integrant l’ICCI i com a hereva de la Casa de América de Barcelona creada al 1911.
  • DATA 20/10/2011
    Fins a primera hora de la tarda d’aquest divendres 21 d’octubre es pot visitar la instal·lació “Cuina llatinoamericana”, ubicada a l’auditori de Casa Amèrica Catalunya (c/ Còrsega, 299. Barcelona) tot coincidint amb la celebració de “La Cultura del Sabor”, jornades sobre gastronomia de l’Amèrica Llatina. Es tracta d’una cuina única i gairebé irrepetible ja que reuneix estris típics i productes originaris i infalibles de tota aquesta extensa regió, la gastronomia de la qual és considerada com el futur per excel·lència del sector. Hi destaquen, entre altres, un plat amb la imatge de la Sagrada Família, espècies i condiments com ara l’herba mate, la panela, mel de canya o pa de formatge o una màquina per fer truites de blat de moro. La “Cuina llatinoamericana” és una producció conjunta de l’activista cultural mexicana Rosi Morales i Casa Amèrica Catalunya.
  • DATA 19/10/2011
    La primera de les sessions obertes al públic de “La Cultura del Sabor”ha apuntat a un esdevenir amb moltes expectatives positives per al sector agroalimentari llatinoamericà. “El futur pròxim és seu. A l’Amèrica Llatina hi ha productes espectaculars i molta il·lusió i ganes. Hi ha equip i la gent empeny”, ha assenyalat el xef Javier Torres, qui al costat del seu germà Sergio –tots dos dirigeixen restaurants de reconegut prestigi a Barcelona, Sao Paulo i Rio de Janeiro–, el també xef Isma Prados i el director de la Fundació Kab Ku’h, Quim Capdevila, han intervingut al debat “Cuina i identitat”. A continuació, el públic, que ha omplert a vessar les dependències de Casa Amèrica Catalunya ha pogut gaudir d'una degustació de diferents tipus de xocolates americanes.
  • DATA 18/10/2011
    “La cultura del sabor”, les jornades sobre art i gastronomia llatinoamericana de Casa Amèrica Catalunya, tenen aquesta tarda (19:30h. c/ Còrsega, 299. Barcelona) la primera cita amb el públic amb una sessió en la que intervindran els xefs Sergio i Javier Torres i Isma Prados, i el director de la Fundació Kab Ku’h, Quim Capdevila. Mentrestant, ja s’han celebrat dos dels tallers destinats a escolars. Es tracta de “Sabates comestibles”, impartit per Ricard Planas, i “El mural dels desitjos”, a càrrec de la Iliana Mauro. Hi han participat nens d’11 i 9 anys, els quals no han amagat el seu entusiasme amb unes activitats destinades a divulgar, de forma amena i creativa, productes típics de la cuina de l’Amèrica Llatina.
  • DATA 13/10/2011
    Casa Amèrica Catalunya organitza la setmana del 17 al 21 d’octubre el cicle La cultura del sabor, que reunirà artistes, xefs, historiadors i periodistes per conversar sobre la gastronomia contemporània com a una forma d’art efímer, i sobre la cuina com a identitat a l’Amèrica Llatina.  Les xerrades es completaran amb performances i degustacions de productes.  A més, cada matí se celebraran tallers gastronòmics (no oberts al públic) destinats a nens i joves.
  • DATA 11/10/2011
    Coincidint amb l’exposició “Xile: Fotografia i convivència”, que es podrà visitar al Castell de Montjuïc de Barcelona des del proper divendres 14 d’octubre fins el 15 de gener del 2012, Casa Amèrica Catalunya acull el 13 i 17 d’octubre sengles taules rodones (totes dues a les 19:30 hores, amb entrada lliure) en què s’abordaran diverses qüestions relacionades amb la fotografia xilena contemporània, com ara la producció dels darrers anys o el paper de les publicacions especialitzades en el desenvolupament d’aquest art. Diversos fotògrafs xilens així com portaveus de col·lectius de professionals del sector i directors i comissaris de festivals i mostres fotogràfiques intervindran en les xerrades.