Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. Al navegar, considerem que n’acceptes el seu l’ús. Més informació

Acceptar
13/10/2011 / Barcelona

La gastronomia llatinoamericana, a escena en les jornades “La cultura del sabor”

Casa Amèrica Catalunya organitza la setmana del 17 al 21 d’octubre el cicle La cultura del sabor, que reunirà artistes, xefs, historiadors i periodistes per conversar sobre la gastronomia contemporània com a una forma d’art efímer, i sobre la cuina com a identitat a l’Amèrica Llatina.  Les xerrades es completaran amb performances i degustacions de productes.  A més, cada matí se celebraran tallers gastronòmics (no oberts al públic) destinats a nens i joves.

Casa Amèrica Catalunya organitza la setmana del 17 al 21 d’octubre el cicle La cultura del sabor, que reunirà artistes, xefs, historiadors i periodistes per conversar sobre la gastronomia contemporània com a una forma d’art efímer, i sobre la cuina com a identitat a l’Amèrica Llatina.  Les xerrades es completaran amb performances i degustacions de productes.  A més, cada matí se celebraran tallers gastronòmics destinats a nens i joves.Les activitats obertes al públic tindran lloc a la tarda, amb la participació dels xefs dels restaurants Dos Cielos (Barcelona) i Eñe (Sao Paulo i Rio de Janeiro), Sergio i Javier Torres; el xef i presentador de televisió Isma Prados; el director de la Fundació Kab Ku’h per a la gastronomia sostenible, Quim Capdevila, el músic i comunicador Pere Tapias, i l’artista mexicana Tania Candani, entre d'altres. Les jornades compten amb la col·laboració de l’activista cultural mexicana Rosi Morales.Pels matins, cada dia hi haurà un taller gastronòmic destinat a alumnes de 8 a 16 anys, que elaboraran aliments autòctons llatinoamericans que ocupen un lloc predominant a la cuina mediterrània. En aquests petits obradors es prepararan “Sabates comestibles”, “Pintures de xocolata”, “Mandales d’espècies” o “Arepas”. Per les tardes es podrà visitar la instal·lació Cuines llatinoamericanes, que reunirà una abundant mostra d’utensilis típics de cuina provinents de 9 països llatinoamericans.