La darrera de les sessions obertes al públic de les jornades sobre gastronomia llatinoamericana “La Cultura del sabor” ha tingut com a protagonista al músic Pere Tapias. Des de fa anys director i presentador de “Tapias Variades”, programa gastronòmic de Catalunya Ràdio, Tapias ha conquistat al públic -que de nou ha omplert l'auditori de Casa Amèrica Catalunya- amb el seu sentit de l'humor i la seva exquisidesa a l'hora de traslladar-lo en forma de cançons a la guitarra.
La seductora bonhomia de Pere Tapias s'apodera de l'auditori de Casa Amèrica Catalunya
“Productes americans com la patata o el tomàquet van ser una gran troballa. No obstant això, no vam saber incorporar a la nostra cuina la tècnica i usos d'Amèrica. Ara, a poc a poc s'està aconseguint i aquest intercanvi és extraordinari”, ha assenyalat Tapias a preguntes del director general de Casa Amèrica Catalunya, Antoni Traveria. Pere Tapias ha explicat, sempre en un to distès, que el propòsit del seu veterà programa de ràdio ha estat “ajudar a la difusió i reforçar la curiositat dels oïdors pels orígens i procedències de les cuines”. I ha afegit: “que la gent s'alimenti bé n’ha estat l'objectiu”. Tapias ha combinat els seus comentaris amb interpretacions a la guitarra d'alguns dels seus temes més famosos com ara “La moto”, “Tapias variades”, “La medusa” i “Havanera cassolana”.