Presentació a Barcelona d’Historia del chocolate (Pensódromo [21], 2018) de Nikita Harwich Vallenilla, l’historiador més important de la xocolata. El llibre, traduït i actualitzat d’edicions anteriors, ofereix novetats en temes com ara els que vinculen la xocolata amb l’economia i amb el món hispànic en particular.

Presentació de llibre: ‘Historia del chocolate’, de l’historiador franco-veneçolà, Nikita Harwich
Considerada beguda dels déus en el panteó mitològic de les civilitzacions maia i asteca, la xocolata va conquerir el favor dels humans ben aviat. Portada a Europa pels conqueridors i missioners espanyols per al seu consum com a beuratge, la xocolata va mantenir un núvol de misteri durant prop de tres segles sobre les seves virtuts reals i suposades. Consumida massivament a partir del segle XX, res ha alterat l’enigmàtic poder de fascinació que posseeix.
Nikita Harwich és llicenciat en Història per la Universitat de Duke (EUA), catedràtic d’Història i civilització d’Amèrica a la Universitat de París Nanterre i doctor en Economia per la London School of Economics. Ha estat el coordinador de la Enciclopedia del chocolate y de la confitería (2002 – 2018), obra col·lectiva de referència. També és autor de nombroses obres i treballs sobre l’economia i els moviments revolucionaris d’Amèrica del Sud.
Hi intervenen Nikita Harwich; José Enrique Ruiz-Domènec, historiador especialista en Edat Mitjana; i Henry Odell, editor.
- Dia / Hora:
- 29/11/2018, 19:00 H
- Lloc:
- Museu de la Xocolata. C/ Comerç, 36. Barcelona. Entrada lliure//Entrada libre